Pizza se salámem a žampiony
Suroviny
- 90 g Passata (drcená rajčata)
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 60 g Salám Herkules
- 45 g Houby čerstvé
- 30 g Mozzarella
- 30 g Ančovičky konzervované
- 60 g Olivy černé
- 80 g Paprika červená
- 80 g Paprika zelená
- 10 g Bazalka
- 300 g Těsto na pizzu
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1100 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 6.4 mg
- Draslík 288.1 mg
- Vláknina 7822.5 mg
- Vitamín A 7822.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z těsta vyválíme korpus. Korpus potřeme rajským protlakem a podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Na jednu čtvrtinu dáme salám s oreganem, na druhou nakrájené houby
-
3
a mozzarellu, na třetí ančovičky a černé olivy a na čtvrtou jemně nakrájené červené a zelené papriky a bazalku. Lehce potřeme olivovým olejem.