Krůtí řízky s mandlemi
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 50 ml Smetana 12% (konzumní)
- 27.5 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 2 polévková lžíce Mandle plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 34 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 237.2 mg
- Draslík 459.1 mg
- Vláknina 2264 mg
- Vitamín A 2264 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na tenké řízky, naklepeme, potřeme rozpuštěným máslem a po obou stranách osolíme.
-
2
Hladkou mouku smícháme s kari kořením, vejce rozkvedláme se smetanou a osolíme. Rohlíky nakrájíme na nudličky a promícháme s nasekanými plátky mandlí.
-
3
Řízky postupně obalujeme v kořeněné mouce, vejcích a rohlících s mandlemi.
-
4
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a obalené řízky na něm usmažíme po obou stranách dozlatova.