Krůtí řízky s mandlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 27.5 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 237.2 mg
  • Draslík 459.1 mg
  • Vláknina 2264 mg
  • Vitamín A 2264 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na tenké řízky, naklepeme, potřeme rozpuštěným máslem a po obou stranách osolíme.

  • 2

    Hladkou mouku smícháme s kari kořením, vejce rozkvedláme se smetanou a osolíme. Rohlíky nakrájíme na nudličky a promícháme s nasekanými plátky mandlí.

  • 3

    Řízky postupně obalujeme v kořeněné mouce, vejcích a rohlících s mandlemi.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a obalené řízky na něm usmažíme po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu