Ruský okurkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 52 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 1 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 167.3 mg
- Vláknina 1540 mg
- Vitamín A 1540 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z okurky odstraníme semena, případně i měkký vnitřek. Okurku nakrájíme na dílky a upravíme na mísu.
-
2
Zálivka: smícháme vodu, ocet, olej, cukr, podle chuti sůl a pepř.
-
3
Zálivku nalijeme na okurky, posypeme koprem.