Omáčka z čočky, zeleniny a klobásy
Suroviny
- 200 g Čočka jedlá
- 100 g Klobása Dunajská
- 180 g Rajčata
- 125 ml Víno bílé
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Feferony
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 stroužek Česnek
- 0.01 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 129 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 916 mg
- Vláknina 47211.3 mg
- Vitamín A 47211.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve nakrájíme veškerou zeleninu na menší kousky, to samé uděláme i s klobásou.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, feferonku, klobásu a chvilku opečeme, zalijeme vínem a promícháme s čočkou, kterou jsme si předem namočili ve vodě, nezapomeneme nalít i vodu ve které čočka byla namočená.
-
3
Vaříme zhruba 30 minut, nakonec vmícháme celer, rajčata a mrkev.
-
4
Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a octem.
-
5
Ihned servírujeme.