Zeleninové pesto k těstovinám
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 31 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 347.4 mg
- Vláknina 3507.9 mg
- Vitamín A 3507.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve otrháme potřebné množství špenátu, listy dáme na 5 vteřin do horké vody a ihned vyndáme a necháme osušit.
-
2
Petrželku očistíme a společně se špenátem, máslem, česnekem a ořechy rozmačkáme, poté s olejem a pepřem celé rozmixujeme na pesto.
-
3
Těstoviny uvaříme dle návodu a vzniklé pesto před vmícháním na těstoviny, zředíme pár lžícemi horké vody.