Mrkev s vodnicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mrkev kořen
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Máta
  • 20 g Petržel - nať
  • 350 g Brukev řepka
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 238 g
  • Sodík 740 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 382.5 mg
  • Vláknina 13138.1 mg
  • Vitamín A 13138.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kousky nakrájenou zeleninu dáme do hrnce s vývarem, máslem, cukrem, solí a pepřem. Uvedeme do varu. Podusíme přikryté asi 10 minut, až do změknutí zeleniny.

  • 2

    Sejmeme pokličku a prudce podusíme, až se tekutina vypaří a vytvoří na zelenině lesklou vrstvu. Vmícháme bylinky a servírujeme.

Komentáře k receptu