Smažené hranolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 122 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 2 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 774.5 mg
- Vláknina 9375 mg
- Vitamín A 9375 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nakrájíme na hranolky 5 x 1 cm, dáme je do misky s vodou a necháme 5-10 minut namočené, aby se škrob vymáčel.
-
2
Na pánvi s vložkou rozehřejeme olej na 160 °C. Hranolky ocedíme, důkladně osušíme a potom ponoříme do oleje (pokud je to nutné, tak po částech) a smažíme 5-6 minut doměkka.
-
3
Vyndáme košík z pánve. Zvýšíme teplotu oleje na 190 °C. Opatrně vrátíme košík do lázně a smažíme dále doměkka a dokřupava. Vyndáme košík, necháme brambory dobře okapat a pak je osušíme na papírovém ubrousku. Osolíme a podáváme horké.