Kančí roláda s nádivkou z fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Rohlíky bílé
  • 100 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Voda pitná
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Kančí bok
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 470 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 293.6 mg
  • Draslík 134.2 mg
  • Vláknina 2599.9 mg
  • Vitamín A 2599.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole scedíme a necháme okapat, rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme.

  • 2

    V míse smícháme fazole, namočené rohlíky, polovinu česneku, petrželovou nať, mletou papriku, pepř, sůl a řádně promícháme.

  • 3

    Kančí vykostěný bok rozřízneme na plát, natřeme nádivkou, srolujeme, potřeme zbylým česnekem, osolíme, posypeme kmínem a převážeme provázkem.

  • 4

    Roládu vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, obracíme a je-li třeba, přilijeme teplou vodu.

  • 5

    Upečenou roládu vyjmeme, zbavíme provázku a maso držíme na teple. Vypečenou šťávu zredukujeme, vmícháme mouku, orestujeme, poté zašleháme vodu a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Hotovou omáčku přecedíme.

  • 6

    Roládu naporcujeme a podáváme přelitou omáčkou.

Komentáře k receptu