Kančí roláda s nádivkou z fazolí
Suroviny
- 150 g Rohlíky bílé
- 100 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Voda pitná
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 1.2 kg Kančí bok
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 12 g
- Sodík 470 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 293.6 mg
- Draslík 134.2 mg
- Vláknina 2599.9 mg
- Vitamín A 2599.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole scedíme a necháme okapat, rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme.
-
2
V míse smícháme fazole, namočené rohlíky, polovinu česneku, petrželovou nať, mletou papriku, pepř, sůl a řádně promícháme.
-
3
Kančí vykostěný bok rozřízneme na plát, natřeme nádivkou, srolujeme, potřeme zbylým česnekem, osolíme, posypeme kmínem a převážeme provázkem.
-
4
Roládu vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, obracíme a je-li třeba, přilijeme teplou vodu.
-
5
Upečenou roládu vyjmeme, zbavíme provázku a maso držíme na teple. Vypečenou šťávu zredukujeme, vmícháme mouku, orestujeme, poté zašleháme vodu a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Hotovou omáčku přecedíme.
-
6
Roládu naporcujeme a podáváme přelitou omáčkou.