Anglické rizoto s treskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 28 g
- Sodík 964 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 224.9 mg
- Draslík 522.8 mg
- Vláknina 1144.5 mg
- Vitamín A 1144.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vsypeme rýži, přidáme k ní kurkumu a sůl. Zalijeme vodou a podusíme 12-15 minut téměř doměkka.
-
2
Zatím dáme tresku do pánve hřbetní stranou dolů, zalijeme ji vroucí osolenou vodou a podusíme 5-10 minut.
-
3
Jedno vejce natvrdo rozkrojíme po délce na čtvrtky a uschováme je na ozdobu. Druhé vejce nahrubo nasekáme.
-
4
Z tresky slijeme vývar, stáhneme z ní kůži a vykostíme ji, pak ji
-
5
nakrájíme na kousky. Vložíme do velké mísy, přidáme rýži, nasekané vejce, máslo, citronovou šťávu a smetanu, okořeníme solí a cayenským pepřem. Lehce promícháme.
-
6
Zapékací misku vymažeme, dáme do ní rizoto a pečeme 10-15 minut v troubě na 180 °C. Občas promícháme. Před podáváním vmícháme petrželku a ozdobíme čtvrtkami vejce.