Máslové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 987 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1706 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 40.2 mg
- Draslík 98.8 mg
- Vláknina 1476 mg
- Vitamín A 1476 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme 30 g másla, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme za občasného zamíchání, až cibule změkne, ale nezhnědne.
-
2
Vsypeme rýži a opražíme ji. Po 1 minutě přidáme naběračku horkého vývaru a mírně podusíme průběžně promícháváme, až se vývar vsákne.
-
3
Přidáme šafrán a sůl a pepř podle chuti. Postupně přiléváme vývar
-
4
a občas zamícháme, až je rizoto husté a krémové a rýže je měkká (asi 20-25 minut).
-
5
Přidáme zbytek másla a parmezánu a okořeníme podle chuti. Ozdobíme parmezánovými hoblinami a servírujeme.