Turýnské rizoto
Suroviny
- 125 g Slanina vepřová
- 120 g Cibule
- 175 g Rýže Arborio
- 60 g Rýže neloupaná (Natural)
- 250 g Játra kuřecí
- 125 g Houby čerstvé
- 60 g Rajčata sušená sterilovaná
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 30 g Sýr Parmezán
- 11 g Máslo čerstvé
- 600 ml Vývar drůbeží
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1427 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 734.7 mg
- Vláknina 8102 mg
- Vitamín A 8102 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi s olejem osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme máslo, nasekanou cibuli a drcený česnek a mírně smažíme za občasného míchání 3-5 minut, až je cibule měkká, ale nemění barvu.
-
2
Přidáme oba druhy rýže a průběžně promícháváme a opražíme. Pak vložíme nakrájené připravené houby a přilijeme horký kuřecí vývar. Přikryjeme a podusíme 25 minut.Zatím rozehřejeme na pánvi zbývající máslo. Vložíme kuřecí játra a smažíme je průběžně promícháváme a smažíme dozlatova 4-6 minut.
-
3
Játra přimícháme zlehka do rýže. Přidáme rajčata, podle chuti sůl a pepř. Podusíme jen velmi krátce, až se vsákne všechna tekutina. Podáváme horké, ozdobené parmezánem a rozmarýnem.