Parmské králičí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 63 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 627.8 mg
- Vláknina 1469.4 mg
- Vitamín A 1469.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté králičí maso nakrájíme na řízky a jemně naklepeme. Maso osolíme, obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem,solí a nastrouhaným sýrem a nakonec ve strouhance.
-
2
Řízky ihned po obalení smažíme na pánvi na oleji.
-
3
Omytá a osušená rajčata nakrájíme na plátky a opečeme na oleji.
-
4
Řízky upravíme na talíře a obložíme pečenými rajčaty.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.