Parmské králičí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Králičí maso
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 627.8 mg
  • Vláknina 1469.4 mg
  • Vitamín A 1469.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté králičí maso nakrájíme na řízky a jemně naklepeme. Maso osolíme, obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem,solí a nastrouhaným sýrem a nakonec ve strouhance.

  • 2

    Řízky ihned po obalení smažíme na pánvi na oleji.

  • 3

    Omytá a osušená rajčata nakrájíme na plátky a opečeme na oleji.

  • 4

    Řízky upravíme na talíře a obložíme pečenými rajčaty.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu