Vařené hovězí maso s kapustou a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso přední
  • 200 g Kosti hovězí morkové
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý celý
  • 3 g Nové koření celé
  • 2 g Bobkový list
  • 60 g Cibule
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Celer bulvový
  • 80 g Petržel kořen
  • 50 g Pórek
  • 250 g Kapusta hlávková
  • 150 g Květák
  • 60 g Hořčice
  • 1500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 793 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 1113.7 mg
  • Vláknina 9108.5 mg
  • Vitamín A 9108.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 123.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso s kostmi vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, celou cibuli, nové koření, bobkový list a vaříme hodinu a půl.

  • 2

    Mezitím připravíme zeleninu. Očistíme a na kostičky nakrájíme mrkev, celer, petržel, přidáme k masu a vaříme dalších 20 minut. Kapustu nakrájíme nahrubo, pórek na kolečka a květák rozebereme na růžičky. Přisypeme do vývaru k masu a vaříme ještě 10 minut.

  • 3

    Vývar scedíme, maso nakrájíme na porce, odstraníme kosti a koření. Maso podáváme horké s trochou zeleniny a přelité vývarem nebo samotné s hořčicí. V tom případě vývar použijeme na polévku.

Komentáře k receptu