Vařené hovězí maso s kapustou a zeleninou
Suroviny
- 600 g Hovězí maso přední
- 200 g Kosti hovězí morkové
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý celý
- 3 g Nové koření celé
- 2 g Bobkový list
- 60 g Cibule
- 80 g Mrkev kořen
- 80 g Celer bulvový
- 80 g Petržel kořen
- 50 g Pórek
- 250 g Kapusta hlávková
- 150 g Květák
- 60 g Hořčice
- 1500 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 107 g
- Sodík 793 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 1113.7 mg
- Vláknina 9108.5 mg
- Vitamín A 9108.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 123.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso s kostmi vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, celou cibuli, nové koření, bobkový list a vaříme hodinu a půl.
-
2
Mezitím připravíme zeleninu. Očistíme a na kostičky nakrájíme mrkev, celer, petržel, přidáme k masu a vaříme dalších 20 minut. Kapustu nakrájíme nahrubo, pórek na kolečka a květák rozebereme na růžičky. Přisypeme do vývaru k masu a vaříme ještě 10 minut.
-
3
Vývar scedíme, maso nakrájíme na porce, odstraníme kosti a koření. Maso podáváme horké s trochou zeleniny a přelité vývarem nebo samotné s hořčicí. V tom případě vývar použijeme na polévku.