Hrášková polévka s houbami
Suroviny
- 200 g Hrášek
- 150 g Houby čerstvé
- 1500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 4 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 321.4 mg
- Vláknina 7853.8 mg
- Vitamín A 7853.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek povaříme asi 20 minut a rozmixujeme dohladka.
-
2
Na polovině oleje podusíme očištěné, nakrájené houby spolu s kmínem, pepřem a solí.
-
3
V hrnci na zbylém oleji osmahneme hladkou mouku, jíšku zředíme 100ml vody a přidáme hrášek s houbami. Chvíli povaříme,dochutíme česnekem utřeným se solí a majoránkou. Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželkou.