Česnečka se sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1000 ml Voda pitná
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 710 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 140.3 mg
  • Draslík 78.1 mg
  • Vláknina 333.8 mg
  • Vitamín A 333.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vodou přidáme bujón a povaříme. Do vroucí polévky vlijeme rozkvedlaná vejce a přidáme oloupaný, prolisovaný česnek. Ochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.

  • 2

    Sýr nakrájíme na kostičky a rozdělíme do talířů. Přelijeme horkou polévkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu