Rychnovský vepřový kotouč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 70 g
- Sodík 1859 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 132.3 mg
- Draslík 230.6 mg
- Vláknina 1186 mg
- Vitamín A 1186 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček zbavený kostí a kůže opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně je naklepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí a opepříme.
-
2
Do středu plátku klademe díl oloupaného párku, plátek cibule, díl vařeného vejce a sterilované okurky, pečlivě zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.
-
3
Závitky po všech stranách opečeme na tuku a podlijeme částí vody. Za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka.
-
4
Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je párátek či nití.
-
5
Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme.
-
6
Nakonec šťávu podle potřeby dosolíme a povaříme.