Rychnovský vepřový kotouč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Okurky nakládané
  • 200 g Párky jemné
  • 120 g Vejce slepičí
  • 40 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Česnek
  • 1000 g Vepřový bok
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 1859 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 132.3 mg
  • Draslík 230.6 mg
  • Vláknina 1186 mg
  • Vitamín A 1186 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček zbavený kostí a kůže opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně je naklepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí a opepříme.

  • 2

    Do středu plátku klademe díl oloupaného párku, plátek cibule, díl vařeného vejce a sterilované okurky, pečlivě zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.

  • 3

    Závitky po všech stranách opečeme na tuku a podlijeme částí vody. Za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka.

  • 4

    Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je párátek či nití.

  • 5

    Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme.

  • 6

    Nakonec šťávu podle potřeby dosolíme a povaříme.

Komentáře k receptu