Chléb cottage

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 350 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 199.6 mg
  • Vláknina 7616 mg
  • Vitamín A 7616 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Necháme ve vodě rozpustit, přidáme všechnu mouku a špetku soli. Těsto lehce promícháme, zakryjeme a dáme na 15 minut na teplé místo kynout.

  • 2

    Do těsta přidáme dalších 100ml vody a pořádně promícháme. Pokud je těsto stále málo vlhké, přidáme další vodu.

  • 3

    Těsto pak vyklopíme na pomoučený pracovní stůl, kde je minimálně 5 minut hněteme. Poté opět vložíme do mísy a necháme hodinu a půl kynout.

  • 4

    Z těsta vytvoříme tvar cottage chleba, dáme na plech a přehodíme přes něj utěrku. Necháme dalších 45 minut kynout.

  • 5

    Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme cca 45 minut.

Komentáře k receptu