Telecí kýta dušená na víně a mléce s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 20 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 157 mg
- Draslík 721.8 mg
- Vláknina 2350 mg
- Vitamín A 2350 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso upravíme na plát, položíme na něj plátky šunky, svineme a stáhneme provázkem.
-
2
Maso osolíme a opékáme v kastrole na másle spolu s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Po chvíli přidáme očištěné, nakrájené houby a zvolna za občasného podlévání vínem dusíme pod pokličkou, až všechno víno spotřebujeme.
-
3
Potom maso zalijeme mlékem a velmi zvolna dusíme doměkka a do zhoustnutí šťávy.
-
4
Vhodnou přílohou je hrášková rýže.