Špagety s mletým srnčím masem
Suroviny
- 100 g Pórek
- 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Sýr Čedar
- 500 g Špagety
- 600 g Srnčí hřbet
- 80 ml Hovězí vývar základní
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Cibule
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1152 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 48 g
- Sodík 812 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 65.6 mg
- Draslík 266.5 mg
- Vláknina 3595.6 mg
- Vitamín A 3595.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí hřbet vykostíme a umeleme, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek nakrájíme na proužky.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme umleté maso, osolíme, opepříme a restujeme. Maso zalijeme vývarem a dusíme, až je měkké. Poté přidáme rajčata i s nálevem, pórek, oregano, rajčatový protlak a necháme provařit.
-
3
V mezičase uvaříme špagety, scedíme a necháme okapat.
-
4
Špagety servírujeme přelité omáčkou a posypané strouhaným čedarem.