Špagety s mletým srnčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pórek
  • 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Sýr Čedar
  • 500 g Špagety
  • 600 g Srnčí hřbet
  • 80 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1152 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 812 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 65.6 mg
  • Draslík 266.5 mg
  • Vláknina 3595.6 mg
  • Vitamín A 3595.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí hřbet vykostíme a umeleme, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek nakrájíme na proužky.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme umleté maso, osolíme, opepříme a restujeme. Maso zalijeme vývarem a dusíme, až je měkké. Poté přidáme rajčata i s nálevem, pórek, oregano, rajčatový protlak a necháme provařit.

  • 3

    V mezičase uvaříme špagety, scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Špagety servírujeme přelité omáčkou a posypané strouhaným čedarem.

Komentáře k receptu