Rybízová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 17 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 168.5 mg
- Draslík 133.5 mg
- Vláknina 2886.7 mg
- Vitamín A 2886.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybíz očistíme a omyjeme, prosírujeme přes síto. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií.
-
2
Žloutky smícháme s medem a vanilkovým cukrem. Vše vyšleháme ve vodní lázni do žluté pěny.
-
3
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky.
-
4
Rybízový protlak vmícháme do žloutkové pěny, poté opatrně vmícháme sníh s bílků a šlehačku. Směs nalijeme do formy, překryjeme fólií a necháme v mrazáku ztuhnout do druhého dne.
-
5
Zmrzlinu podáváme nakrájenou na plátky.