Krakovský dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Kompot meruňkový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 300 g Krupky trhané
  • 40 g Cukr vanilka
  • 0.5 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 dl Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 39.3 mg
  • Draslík 212 mg
  • Vláknina 1066.7 mg
  • Vitamín A 1066.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 90.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupky nasypeme do smetany, zamícháme a necháme půl hodiny nabobtnat. Osladíme krupicovým cukrem, vmícháme rum, nasypeme do máslem vymazané formy a zapečeme asi 20 minut. Hotovou kaši rozdělíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem a nakrájenými kompotovanými meruňkami.

Komentáře k receptu