Ryba v ostré kokosové omáčce
Suroviny
- 800 g Treska aljašská
- 300 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 26 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 1290.8 mg
- Vláknina 5655.8 mg
- Vitamín A 5655.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.2 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli do zesklovatění. Přidáme oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Za občasného míchání podusíme asi 20 minut. Směs osolíme, opepříme a vmícháme do ní kokosové mléko a rajčatový protlak. Znovu přivedeme k varu.
-
2
Příprava salsy: Oloupané, nadrobno nakrájené rajče smícháme v misce s nasekanou cibulí, nasekaným česnekem, vinným octem, limetkovou šťávou, slunečnicovým olejem, nasekanou petrželkou a chilli omáčkou.
-
3
Do omáčky se zeleninou vložíme omyté, na širší pruhy nakrájené porce ryby a zvolna vaříme 5-10 minut.
-
4
Hotový pokrm upravíme na servírovací mísu a posypeme nasekaným koriandrem. Salsu podáváme v misce zvlášť.