Mléčná polévka s vejci a bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené ve slupce
  • 50 g Cibule
  • 4 g Kmín celý
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Voda pitná
  • 5 ml Ocet vinný
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 894 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 290.3 mg
  • Draslík 447.5 mg
  • Vláknina 6304 mg
  • Vitamín A 6304 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce uvaříme natvrdo, petrželku posekáme najemno, vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Mléko přivedeme k varu, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Ve zbylé vodě uvaříme cibuli s kmínem, scedíme a vývar přidáme do mléka. Osolíme, opepříme a přilijeme trochu octa. Krátce povaříme, odstavíme a již mimo oheň přimícháme rozkvedlaný žloutek.

  • 3

    Vařená vejce rozkrájíme na čtvrtky, spolu s plátky brambor rozdělíme rovnoměrně do hlubokých talířů a zalijeme horkou polévkou. Porce posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu