Mléčná polévka s vejci a bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 11 g
- Sodík 894 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 290.3 mg
- Draslík 447.5 mg
- Vláknina 6304 mg
- Vitamín A 6304 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce uvaříme natvrdo, petrželku posekáme najemno, vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Mléko přivedeme k varu, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Ve zbylé vodě uvaříme cibuli s kmínem, scedíme a vývar přidáme do mléka. Osolíme, opepříme a přilijeme trochu octa. Krátce povaříme, odstavíme a již mimo oheň přimícháme rozkvedlaný žloutek.
-
3
Vařená vejce rozkrájíme na čtvrtky, spolu s plátky brambor rozdělíme rovnoměrně do hlubokých talířů a zalijeme horkou polévkou. Porce posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.