Horká čokoláda Chocolat chaud
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 11 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 10.1 mg
- Draslík 183.1 mg
- Vláknina 14120 mg
- Vitamín A 14120 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 506.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čokoládu nakrájíme na malé kousky.
-
2
Smícháme mléko s vodou, přidáme celou skořici, vanilkový lusk i semínka vydlabaná z lusku. Zvolna zahříváme, až přivedeme k varu. Odstavíme, vyjmeme skořici a vanilkový lusk a vmícháme připravenou čokoládu. Přidáme cukr a necháme několik minut odstát.
-
3
Poté směs důkladně rozmícháme metličkou až se čokoláda zcela rozpustí. Opět zahříváme za stálého míchání, až je čokoláda hustá.
-
4
Podáváme horkou.