Sýrovo-rajčatový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 190 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Mozzarella
  • 60 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 949 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 515.2 mg
  • Draslík 267.5 mg
  • Vláknina 4732.5 mg
  • Vitamín A 4732.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    120 g másla nakrájíme na menší kousky, smícháme s moukou, jedním žloutkem a špetkou soli. Vše dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odležet 30 minut.

  • 2

    Sýry pokrájíme na drobnější kousky, přimícháme tři žloutky, smetanu, špetku soli a rajčata.

  • 3

    Zapékací formy vytřeme máslem, vyplníme těstem, které na dně propícháme vidličkou. Poté zakryjeme papírem na pečení a zatížíme suchými fazolemi. Pečeme při 190 °C 10 minut. Poté luštěniny a papír odstraníme. Těsto naplníme sýrovým těstem a pečeme ještě 10 minut při 180 °C.

Komentáře k receptu