Piškotový dort s kávovým krémem
Suroviny
- 70 g Cukr moučkový
- 80 g Mouka pšeničná hrubá
- 20 g Máslo čerstvé
- 120 g Cukr moučkový
- 10 g Želatina
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 ml Káva Espresso
- 60 ml Voda pitná
- 250 ml Smetana čerstvá ke šlehání
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 21 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 250.8 mg
- Draslík 90.5 mg
- Vláknina 858.7 mg
- Vitamín A 858.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přišleháme cukr, přidáme žloutky, citronovou šťávu a mouku.
-
2
Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané malé dortové formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 30 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme krémem a zbytkem krému dozdobíme.
-
3
Na krém necháme cukr rozpustit v silné kávě. Ve vodě rozpustíme želatinu, vše smícháme dohromady, přidáme ušlehanou smetanu a na chladném místě necháme ztuhnout.