Medový perník ze sádla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 12 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 130.4 mg
- Draslík 64.9 mg
- Vláknina 1359.4 mg
- Vitamín A 1359.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velmi měkké sádlo vyšleháme s medem, přidáme čtyři vejce, mletý anýz, fenykl, hřebíček, skořici, cukr, sodu a nakonec přisypeme mouku. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme uležet několik hodin. Nejlépe přes noc.
-
2
Těsto vyválíme na silnější plát, vykrajujeme podkovy, srdíčka a jiné větší tvary. Plech potřeme tukem, vysypeme strouhankou a perníky na něj vyskládáme vedle sebe. Jedno vejce rozkvedláme v trošce vody a perníky potřeme. Vložíme do vyhřáté trouby a při vyšší teplotě pečeme přibližně půl hodiny. Necháme vychladnout.
-
3
Velké tvary perníku jsou vhodné ke zdobení.