Omáčka smetanová (základní předpis)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 188.1 mg
  • Draslík 13.1 mg
  • Vláknina 28.8 mg
  • Vitamín A 28.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 100.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu vlijeme do rendlíku, mírně osolíme, zasypeme hrubou moukou a za stálého míchání pozvolna vaříme cca 10 minut.

  • 2

    Žloutky rozkvedláme v trošce studené smetany, přilijeme do omáčky, kterou zahřejeme jen k bodu varu. Již nevaříme, neboť by se žloutky srazily.

  • 3

    Hotovou omáčku dle vlastní chuti přisladíme a okyselíme.

Komentáře k receptu