Kančí plec s růžičkovou kapustou a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Kapusta růžičková
  • 600 g Kančí plec
  • 250 ml Voda pitná
  • 500 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 49.7 mg
  • Vláknina 5387.5 mg
  • Vitamín A 5387.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Růžičkovou kapustu uvaříme doměkka, rychle přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Kančí plec vykostíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V kastrole zpěníme cibuli na oleji, přidáme maso, dobře osmažíme, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Děrovanou sběračkou maso vyjmeme, do šťávy zašleháme smetanu, v níž jsme rozkverlali mouku a alespoň pět minut povaříme.

  • 4

    Do omáčky vrátíme maso, přimícháme scezené kapary, kapustu a minutu povaříme.

Komentáře k receptu