Kančí plec s růžičkovou kapustou a kapary
Suroviny
- 150 g Kapusta růžičková
- 600 g Kančí plec
- 250 ml Voda pitná
- 500 ml Voda pitná
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 2 polévková lžíce Kapary
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 34 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 49.7 mg
- Vláknina 5387.5 mg
- Vitamín A 5387.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Růžičkovou kapustu uvaříme doměkka, rychle přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Kančí plec vykostíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
V kastrole zpěníme cibuli na oleji, přidáme maso, dobře osmažíme, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
-
3
Děrovanou sběračkou maso vyjmeme, do šťávy zašleháme smetanu, v níž jsme rozkverlali mouku a alespoň pět minut povaříme.
-
4
Do omáčky vrátíme maso, přimícháme scezené kapary, kapustu a minutu povaříme.