Maliny v jablečné huspenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 2 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 305.7 mg
- Vláknina 14200 mg
- Vitamín A 14200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a mělce vydlabeme. Vložíme do hrnce s vodou, cukrem a citronovou šťávou a pozvolna vaříme, až jsou měkká, ale nerozpadají se. Jablka vyjmeme, vložíme do misky a naplníme malinami. Do vývaru z jablek přidáme vydlabanou dužinu a necháme rozvařit. V hrnku s vodou rozpustíme želatinu, pozvolna zahříváme, až zprůhlední, ale nevaříme. Smícháme s rozvařenou dužinou a zalijeme naplněná jablka v miskách. Necháme vychladit a podle fantazie ozdobíme kondenzovaným mlékem a čerstvými malinami.