Mandlová srdíčka
Suroviny
- 70 g Mandle
- 40 g Mandle
- 60 g Máslo čerstvé
- 10 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hrubá
- 270 g Cukr moučkový
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Anýz mletý
- 1 špetka Badyán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 24 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 198.4 mg
- Draslík 180.2 mg
- Vláknina 6914.3 mg
- Vitamín A 6914.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo umícháme, přidáme cukr, vejce a žloutek a důkladně utřeme. Vmícháme mleté mandle, skořici, tlučený anýz, tlučený badyán, kypřicí prášek a mouku.
-
2
Vypracujeme těsto, na pomoučeném vále rozválíme na plát, formičkou vykrájíme srdíčka a rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi a ve středně vyhřáté troubě upečeme.