Sekaná s rajčaty
Suroviny
- 150 g Cibule
- 100 g Mrkev kořen
- 50 g Slanina vepřová
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 90 g Strouhanka
- 10 g Pažitka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 750 g Hovězí maso mleté
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 870 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 148.9 mg
- Draslík 825.7 mg
- Vláknina 5570.2 mg
- Vitamín A 5570.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mleté maso, rajčata, směs strouhanky a bylinek, cibuli, mrkev, česnek, petrželku, rozšlehané vejce, worcesterskou omáčku, podle chuti sůl a pepř.
-
2
Plátky slaniny položíme napříč do formy, necháme je přečnívat přes okraje. Formu naplníme masovou směsí, přes směs přehneme slaninu.
-
3
Vyklopíme z formy na pekáč a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. Jednou či dvakrát sekanou potřeme výpekem.
-
4
Zvýšíme teplotu na 230 °C a 15 minut dopečeme, až je sekaná dobře propečená. Sekanou nakrájíme a podáváme teplou.