Koláč s hruškovými povidly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 31 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 162.4 mg
- Draslík 142.9 mg
- Vláknina 2191.7 mg
- Vitamín A 2191.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnku nalijeme trochu vlažného mléka, přisypeme rozdrobené droždí, špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek.
-
2
Do mísy nasypeme obě mouky, sůl, cukr, přidáme 250 gramů změklého másla, žloutky a přilijeme kvásek. Zalijeme zbylým mlékem a vypracujeme těsto. Necháme ho v teple vykynout.
-
3
Plech potřeme tukem, rozprostřeme na něj vykynuté těsto a necháme ještě pár minut kynout. Na těsto navrstvíme hrušková povidla a vložíme plech do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 30 minut. Koláč vyjmeme, posypeme skořicovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem s rumem. Necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.