Jablkové řezy
Suroviny
- 350 g Mouka polohrubá
- 250 g Tvaroh jemný
- 250 g Tuk Hera jedlý
- 0.5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 6 ks Jablka
- 1 hrst Mandle
- 1 hrst Hrozinky
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 24 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 294.1 mg
- Vláknina 8493.2 mg
- Vitamín A 8493.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zpracujeme těsto z mouky, tvarohu, hery, vejce, cukru a prášku do pečiva. Rozdělíme je na dva díly a rozválíme na placky.
-
2
Větší placku potřeme náplní z jablek, cukru, vanilkového cukru, vanilkového pudinku, rozinek a mandlí.
-
3
Překryjeme druhým dílem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.