Jablkové řezy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 350 g Mouka polohrubá
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 250 g Tuk Hera jedlý
  • 0.5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 6 ks Jablka
  • 1 hrst Mandle
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 294.1 mg
  • Vláknina 8493.2 mg
  • Vitamín A 8493.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zpracujeme těsto z mouky, tvarohu, hery, vejce, cukru a prášku do pečiva. Rozdělíme je na dva díly a rozválíme na placky.

  • 2

    Větší placku potřeme náplní z jablek, cukru, vanilkového cukru, vanilkového pudinku, rozinek a mandlí.

  • 3

    Překryjeme druhým dílem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Komentáře k receptu