Bramborové ragú s lilky v kari omáčce
Suroviny
- 800 ml Kokosové mléko
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 kávová lžička Kmín římský
- 6 ks Brambory
- 3 ks Cibule
- 2 ks Lilek
- 3 ks Chilli paprička
- 2 hrst Kari listy
- 2 špetka Sůl
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
- 4 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 651 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 52 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 28.2 mg
- Draslík 1484.6 mg
- Vláknina 106292 mg
- Vitamín A 106292 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme 6 brambor, omyjeme a nakrájíme na sousta. Lilky si omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na čtvrtky a dále na sousta. Omyjeme 2 ks chilli papriček, zbavíme semen a podélně nakrájíme na proužky. Poté si oloupeme a nakrájíme cibuli na kostky a česnek nadrobno.
-
2
Lilky vložíme do osolené vody a necháme 15 minut stát. Potom z lilků vodu vymačkáme, rozložíme na kuchyňskou utěrku a osušíme. V pánvi rozpustíme Ghee máslo, přidáme tmavá hořčičná semínka a rychle přiklopíme poklici (semínka začnou skákat). Přidáme chilli papričky, kmín a koriandr, jakmile koření změní barvu, přidáme kousky lilku. Po všech stranách opečeme dozlatova. Snížíme teplotu, vmícháme cibuli, prolisovaný česnek a dusíme asi 2 minuty. Přidáme brambory, vše promícháme a krátce podusíme.
-
3
Směs zalijeme kokosovým mlékem, osolíme a při nižší teplotě necháme vařit pod pokličkou 10–15 minut. Na pánev přidáme listy kari a zbylou chilli papričku a vše povaříme.
-
4
Jakmile jsou brambory uvařené, ragú rozdělíme do misek a podáváme.