Vejce s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 32 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 520.7 mg
- Draslík 1060.4 mg
- Vláknina 2550 mg
- Vitamín A 2550 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé hříbky očistíme a nakrájíme na plátky.
-
2
Plátky hub vsypeme na pánev a podusíme na másle doměkka. Zalijeme rozšlehanými, osolenými vejci, přidáme nasekanou pažitku a za stálého míchání dosmažíme.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.