Jablková buchta s čokoládou

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 g Jablka
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 150 ml Olej stolní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 104.9 mg
  • Draslík 272.8 mg
  • Vláknina 5666 mg
  • Vitamín A 5666 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nastrouháme jablka.

  • 2

    Ušleháme vejce s vanilkovým a krystalovým cukrem. Přidáme olej, jablka a mouku s práškem do pečiva. Promícháme a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  • 3

    Dáme péct do vyhřáté trouby na 30 minut.

  • 4

    Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou, kterou připravíme dle návodu na obalu.

Komentáře k receptu