Rizoto s čerstvými houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 947 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1131 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 48.6 mg
- Draslík 819.6 mg
- Vláknina 13892.2 mg
- Vitamín A 13892.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby nakrájíme na plátky a ve větší pánvi cca 5min orestujeme, dokud nezměknou. Odložíme stranou.
-
2
Na pánvi rozpálíme polovinu másla a orestujeme najemno nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek. Přidáme rýži, promícháme, přilijeme víno a stále mícháme, dokud se víno částečně nevsákne a neodpaří. Poté postupně zaléváme vývarem, nakonec přidáme houby. Až se vývar vsákne, odstavíme, vmícháme zbytek másla a nastrouhaný sýr.
-
3
Dochutíme solí a pepřem, ozdobíme snítky pažitky a podáváme.