Kuře s česnekovou pastou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 883 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 58 g
- Sodík 953 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 169.5 mg
- Draslík 689.5 mg
- Vláknina 5899.8 mg
- Vitamín A 5899.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek olopememe a rozdrtíme, smícháme ho s pomazánkovým máslem.
-
2
Omytá a osušená stehna připravíme k pečení tak, že uvolníme kůži a prostor pod kůží vyplníme pomazánkovým máslem. Otvory uzavřeme párátky nebo malými špízovými jehlami.
-
3
Maso osolíme, opepříme, sypeme libovolnou oblíbenou směsí koření.
-
4
Z pórku sloupneme horní slupku a nakrájíme ho na kolečka. Moravské uzené nakrájíme na kostičky.
-
5
Pekáček vymažeme máslem, na dno poklademe kostičky uzeného a pórek.
-
6
Na tuto směs rozložíme maso, obložíme kousky másla a dáme péct.
-
7
Pečeme v horké troubě na 230 °C čtvrt hodiny. Maso přikryjeme alobalem, aby se shora nepřipálilo. Během pečení podléváme vývarem.
-
8
Když je maso téměř měkké, přidáme k němu do pekáče omyté neoloupané brambory, nakrájené na kolečka nebo čtvrtky.
-
9
Podlijeme a dál pečeme půl hodiny.
-
10
Šťávu zahustíme světlou jíškou a ještě chvíli pečeme.