Rýže s fazolemi
Suroviny
- 175 g Rýže dlouhozrnná
- 125 g Fazole červené sterilované
- 2 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Koření Orientální
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Rajčata
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.35 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 1 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 296.1 mg
- Vláknina 6962.3 mg
- Vitamín A 6962.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme v hrnci s mírně osolenou vodou, až změkne. Propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, osmahneme na něm pokrájené papriky a cibuli. Přidáme pokrájená rajčata, chilli a dvě minuty smažíme. Do rýže přidáme směs zeleniny a červené fazole. Zamícháme, aby se vše promísilo.
-
3
Vmícháme nasekanou bazalku, tymián, orientální koření, sůl, pepř a ihned podáváme.