Kynuté kroužky s pivem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 30.7 mg
  • Draslík 181.8 mg
  • Vláknina 4961.8 mg
  • Vitamín A 4961.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, cukr a tři lžíce vlažného piva a necháme na teple vzejít. Poté přidáme rozpuštěné sádlo, zbylé pivo, sůl, pepř a vypracujeme vláčné těsto. Na teple ho necháme asi hodinu kynout.

  • 2

    Vykynuté těsto nakrájíme na kousky, vyválíme z nich kroužky, klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a upečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu