Hrnec s fazolemi černými
Suroviny
- 275 g Sýr sójový - Tofu
- 250 g Nudle rýžové
- 125 g Fazolové lusky zelené
- 125 g Zelí čínské
- 225 g Bambusové výhonky konzervované
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Karotka
- 6 ks Shiitake houby
- 8 ks Kukuřice
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 13 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 114 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2588.8 mg
- Vláknina 48882 mg
- Vitamín A 48882 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky s teplou vodou namočíme houby na 25 minut, poté necháme okapat a přebytečnou tekutinu uschováme. Tuhé středy odstraníme a houby nakrájíme.
-
2
Tofu nakrájíme na kostičky. Rozpálíme v pánvi polovinu oleje, přidáme tofu a osmahneme do hněda. Vyndáme a necháme okapat. Přidáme zbylý olej a osmahneme houby, pokrájenou karotku, fazolky, bambusové výhonky, pokrájenou papriku, kukuřičky a přidáme pokrájené čínské zelí a vše smažíme 2 minuty.
-
3
Do směsi přidáme tofu, přimícháme sójovou omáčku, omáčku z černých fazolí a cukr, přivedem k varu, přidáme 6 lžic uschované vody smíchané se solamylem a pod pokličkou vaříme, než omáčka zhoustne a část se odpaří. Podle chuti dosolíme.
-
4
Rýžové nudle připravíme podle návodu a podáváme se směsí z pánve.