S těstovinami lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 750 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Lilek
  • 400 g Nudle vaječné
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Oregano čerstvé
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 1.5 dl Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Oregano sušené
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 84.7 mg
  • Draslík 760.1 mg
  • Vláknina 20928.5 mg
  • Vitamín A 20928.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninový vývar, balzámový ocet a vinný ocet nalijeme do pánve a přivedeme k varu, přidáme 2 lžičky olivového oleje a špetku oregana a povaříme 1 minutu. Přidáme plátky lilku a na 10 minut odstavíme stranou.

  • 2

    V míse smícháme oregano, olej, rozetřený česnek, mandle, limetkovou šťávu, mletou papriku, pomerančovou kůru a šťávu, osolíme a opepříme. Máme marinádu.

  • 3

    Lilek vyndáme z pánve a necháme okapat. Přidáme do marinády plátky lilku a na 12 hodin dáme uležet do lednice.

  • 4

    Osolenou vodu uvedeme v hrnci do varu, přidáme 1/2 zbylého oleje a nudle a 10 minut vaříme. Poté těstoviny necháme okapat, vmícháme do nich zbylý olej.

  • 5

    Podáváme těstoviny s plátky lilku a marinádou.

Komentáře k receptu