S těstovinami lilky
Suroviny
- 450 g Lilek
- 400 g Nudle vaječné
- 2 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Pomeranče
- 1 špetka Oregano čerstvé
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 1.5 dl Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Oregano sušené
- 2 polévková lžíce Mandle
- 2 polévková lžíce Paprika červená
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 21 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 84.7 mg
- Draslík 760.1 mg
- Vláknina 20928.5 mg
- Vitamín A 20928.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.3 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninový vývar, balzámový ocet a vinný ocet nalijeme do pánve a přivedeme k varu, přidáme 2 lžičky olivového oleje a špetku oregana a povaříme 1 minutu. Přidáme plátky lilku a na 10 minut odstavíme stranou.
-
2
V míse smícháme oregano, olej, rozetřený česnek, mandle, limetkovou šťávu, mletou papriku, pomerančovou kůru a šťávu, osolíme a opepříme. Máme marinádu.
-
3
Lilek vyndáme z pánve a necháme okapat. Přidáme do marinády plátky lilku a na 12 hodin dáme uležet do lednice.
-
4
Osolenou vodu uvedeme v hrnci do varu, přidáme 1/2 zbylého oleje a nudle a 10 minut vaříme. Poté těstoviny necháme okapat, vmícháme do nich zbylý olej.
-
5
Podáváme těstoviny s plátky lilku a marinádou.