Skopové maso na oreganu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová plec
  • 100 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Oregano čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Brambory vařené
  • 150 g Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1524 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 476.9 mg
  • Vláknina 5247.5 mg
  • Vitamín A 5247.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu na drobné kostičky, máme-li čerstvou dobromysl, posekáme ji. Můžeme použít i sušenou.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme a pár minut podusíme ve vlastní šťávě. Tekutinu vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, promícháme s tukem, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přisypeme polovinu oregana a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Nyní přisypeme druhou polovinu oregana, promícháme, necháme 2 minuty povařit, aby se rozvinula vůně oregana a odstavíme.

  • 3

    Maso s omáčkou rozdělíme na talíře a doplníme vařenými bramborami.

Komentáře k receptu