Skopové maso na oreganu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1524 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 476.9 mg
- Vláknina 5247.5 mg
- Vitamín A 5247.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu na drobné kostičky, máme-li čerstvou dobromysl, posekáme ji. Můžeme použít i sušenou.
-
2
V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme a pár minut podusíme ve vlastní šťávě. Tekutinu vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, promícháme s tukem, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přisypeme polovinu oregana a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Nyní přisypeme druhou polovinu oregana, promícháme, necháme 2 minuty povařit, aby se rozvinula vůně oregana a odstavíme.
-
3
Maso s omáčkou rozdělíme na talíře a doplníme vařenými bramborami.