Vepřová roláda s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 995 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 83 g
- Sodík 1878 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 319.8 mg
- Draslík 836 mg
- Vláknina 5802.5 mg
- Vitamín A 5802.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bok nařízneme po celé ploše, ale nedořízneme do konce. Vytvoříme tím plát masa, který naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, játra na slabé plátky a česnek prolisujeme.
-
2
V míse smícháme strouhanku s vodou, přidáme vejce, česnek, promícháme a vzniklou hmotou potřeme plát bůčku. Navrch poklademe plátky jater, zavineme do rolády, ovážeme provázkem nebo zpevníme párátky, vložíme do pekáčku, posypeme cibulí, solí, pepřem, kmínem a pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě. Roládu občas přeléváme výpekem.
-
3
Upečenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme přelitou výpekem spolu s vařenými brambory.