Ořechové hvězdičky s bílkovou polevou
Suroviny
- 260 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Cukr moučkový
- 110 g Ořechy vlašské
- 180 g Máslo čerstvé
- 200 g Cukr moučkový
- 100 g Ořechy vlašské
- 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.25 ks Citrony
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 26 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 110.6 mg
- Draslík 99.9 mg
- Vláknina 3581.8 mg
- Vitamín A 3581.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál prosejeme mouku, cukr a vanilku. Přidáme rozsekané máslo, žloutky, přisypeme strouhané ořechy a vypracujeme těsto. Vyválíme na plát, ze kterého vykrájíme hvězdičky, ty rozložíme na suchý plech a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
-
2
Mezitím si připravíme bílkovou polevu - utřeme v míse dohusta prosátý cukr s bílky a citronovou šťávou.
-
3
Na ještě horké hvězdičky vystříkáme bílkovou polevou větší tečky a dozdobíme půlkou jádra vlašského ořechu. Ve vlažné troubě necháme doschnout.