Těstoviny se směsí plodů moře
Suroviny
- 450 g Pražma
- 450 g Těstoviny Farfalle
- 115 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 12 ks Hřebenatka
- 1 ks Citrony
- 24 ks Krevety tygří - loupané
- 1 špetka Šafrán
- 1 l Vývar zeleninový
- 0.5 l Voda pitná
- 1.5 dl Ocet z okvětních plátků růže
- 1.5 dl Víno bílé
- 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Pepř černý celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 16 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 76.4 mg
- Draslík 478.9 mg
- Vláknina 6450.7 mg
- Vitamín A 6450.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořskou pražmu nakrájíme na plátky. Krevety máme oloupané. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pražmu, krevety, hřebenatky a 2 minuty smažíme. Dle chuťi opepříme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu. Do vyvařené šťávy přidáme špetku šafránu. Plody moře vyndáme z pánve a dáme stranou, uchováváme teplé.
-
2
Do pánve vlijeme vývar, přivedeme k varu a necháme třetinu odpařit. Přidáme růžový ocet a 4 minuty vaříme.
-
3
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme farfalle, olej a 10 minut vaříme, poté je scedíme a dáme do mísy. Posypeme směsí s mořskými plody.
-
4
Do pánve přidáme kuličky pepře, víno, pokrájenou mrkev a vaříme, aby se částečně omáčka vypařila. Přidáme smetanu a povaříme 2 minuty.
-
5
Omáčkou zalijeme těstoviny s plody moře a podáváme.