Těstoviny se směsí plodů moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 450 g Pražma
  • 450 g Těstoviny Farfalle
  • 115 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 12 ks Hřebenatka
  • 1 ks Citrony
  • 24 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.5 dl Ocet z okvětních plátků růže
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 76.4 mg
  • Draslík 478.9 mg
  • Vláknina 6450.7 mg
  • Vitamín A 6450.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořskou pražmu nakrájíme na plátky. Krevety máme oloupané. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pražmu, krevety, hřebenatky a 2 minuty smažíme. Dle chuťi opepříme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu. Do vyvařené šťávy přidáme špetku šafránu. Plody moře vyndáme z pánve a dáme stranou, uchováváme teplé.

  • 2

    Do pánve vlijeme vývar, přivedeme k varu a necháme třetinu odpařit. Přidáme růžový ocet a 4 minuty vaříme.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme farfalle, olej a 10 minut vaříme, poté je scedíme a dáme do mísy. Posypeme směsí s mořskými plody.

  • 4

    Do pánve přidáme kuličky pepře, víno, pokrájenou mrkev a vaříme, aby se částečně omáčka vypařila. Přidáme smetanu a povaříme 2 minuty.

  • 5

    Omáčkou zalijeme těstoviny s plody moře a podáváme.

Komentáře k receptu