Farfallini s humrem
Suroviny
- 115 g Máslo čerstvé
- 60 g Sýr Parmezán
- 450 g Těstoviny konzumní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 2 ks Humr
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Brandy peach
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1429 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 42 g
- Sodík 2718 mg
- Bílkoviny 160 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 766.1 mg
- Draslík 2125 mg
- Vláknina 2928.9 mg
- Vitamín A 2928.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 11.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z každého humra odstraníme žaludek, žábry, střevo, vyndáme všechno maso a z ocasní části, zbytek nakrájíme. Klepeta a nožičky rozlouskneme a vybereme z nich maso a pokrájíme. Maso dáme do misky, přidáme citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru.
-
2
Očistíme krunýře a dáme do trouby vysušit - na 170 stupňů Celsia.
-
3
Ve woku rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme strouhanku a smažíme 3 minuty, dokud nebude křupavá.
-
4
V jiné pánvi rozehřejeme zbytek másla, přidáme humří maso a ohřejeme ho. Přilijeme brandy a vaříme 3 minuty, přidáme smetanu, sůl a pepř.
-
5
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme farfallini a olivový olej a vaříme je 10 minut. Poté je scedíme a rozdělíme do krunýřů. Na těstoviny položíme humří maso a posypeme nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Tři minuty grilujeme.
-
6
Krunýře s náplní dáme na servírovací mísu a ihned podáváme.