Zadělávaná slepice na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 14 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 191.1 mg
- Draslík 416.5 mg
- Vláknina 3353.4 mg
- Vitamín A 3353.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou slepice vložíme do studené vody spolu s kořenovou zeleninou, solí, cibulí a kořením a pozvolna necháme vařit, až je maso měkké. Slepici vyjmeme a rozdělíme na porce, vývar zprudka vyvaříme, aby zůstal jen asi litr tekutiny, a odstavíme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání vlijeme do vývaru a krátce povaříme. Nakonec vmícháme žloutky, dosolíme, opepříme a vrátíme porce slepice. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.