Vepřová kýta na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 31 g
- Sodík 849 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 69.3 mg
- Draslík 279.3 mg
- Vláknina 519 mg
- Vitamín A 519 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu opláchneme, protkneme oloupaným česnekem, osolíme a opepříme.
-
2
Do pekáče dáme tuk, na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme maso a pečeme v rozehřáté troubě. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou, doléváme teplou vodou a podle potřeby obracíme.
-
3
Měkkou, dozlatova upečenou kýtu vyjmeme a šťávu přecedíme.
-
4
Při podávání kýtu krájíme přes vlákno a vlastní šťávou-výpekem podléváme jednotlivé porce.